Tabără de spritualitate ortodoxă românească în Irlanda

Cu binecuvânatarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, dar și prin implicarea directă și ferventă a Părintelui Călin Florea, protopopul Irlandei, în perioada 6-14 iulie 2012 s-a desfășurat tabăra de spiritualitate pentru copii și adolescenți cu tema Prin alții spre sine la Stradbally, Irlanda.

Programul taberei a fost compartimentat în trei ateliere: 1. Comunicare și evitarea conflictelor; 2. Iconografie; 3. Descoperirea aptitudinilor muzicale, animat și susținut de către Maica Sofronia Rădulescu, Maica Elisabeta Ionescu (Centru de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Iași), Prof. Cornelia Săvinescu – iconograf și Părintele Călin Florea.

Intenția duhovnicească acestei tabere s-a materializat în faptul că prin cele trei ateliere, precum și prin participarea la rugăciune, în fiecare dimineață și seară, copiii și adolescenții au aprofundat și trăit bucuriile credinței, au descoperit puterea de a-i iubi pe ceilalți, indiferent câte cusururi au, firescul de a fi generos și bun cu cei din preajmă, dar și harul liniștii pe care ți-l poate oferi frumusețea rugăciunii.

Toate aceste zile au fost binecuvântate de prezența Preasfințitului Ignatie Mureșanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Spaniei și Potrugaliei, care a participat la atelierele copiilor și adolescenților, toate acestea culminând cu slujirea Sfântei și Dumnezeiștii Litrughi, la care s-au împărtășit toți participanții.

Comentarii Facebook


Știri recente