Tabără de spiritualitate ortodoxă românească pentru copii și adolescenți în Irlanda

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, dar și prin implicarea directă și ferventă a Părintelui Călin Florea, protopopul Irlandei, în perioada 6-14 iulie 2012, s-a desfășurat tabăra de spiritualitate pentru copii și adolescenți cu tema Prin alții spre sine, la Stradbally – Irlanda.

Programul taberei a fost compartimentat în trei ateliere: 1. Comunicare și evitarea conflictelor; 2. Iconografie; 3. Descoperirea aptitudinilor muzicale, animat și susținut de către Maica Sofronia Rădulescu, Maica Elisabeta Ionescu (Centru de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Iași), Prof. Cornelia Săvinescu – iconograf și Părintele Călin Florea.

Intenția duhovnicească acestei tabere s-a materializat în faptul că prin cele trei ateliere, precum și prin participarea la rugăciune, în fiecare dimineață și seară, copiii și adolescenții au aprofundat și trăit bucuriile credinței, au descoperit puterea de a-i iubi pe ceilalți, chiar dacă vor găsi cusururi în ei, firescul de a fi generos și bun cu cei din preajmă, dar și harul liniștii pe care ți-l poate oferi frumusețea rugăciunii.

Toate aceste zile au fost binecuvântate de prezența Preasfințitului Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, care a participat la atelierele copiilor și adolescenților și a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care s-au împărtășit toți participanții.

Comentarii Facebook


Știri recente