Tabăra Copiii Bisericii în Episcopia Devei și Hunedoarei

Copiii care participă în mod frecvent la programul catehetic desfășurat în timpul anului școlar la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, au avut parte și în timpul vacanței de vară de activități duhovnicești împletite cu ateliere de creație, informează „Ziarul Lumina”.

Cei 35 de copii și tineri participanți la tabăra de la Mănăstirea Crișan s-au bucurat și de o vizită la Mănăstirea Băița unde și-au îmbogățit cunoștințele despre icoana ortodoxă.

În Episcopia Devei și Hunedoarei a avut loc tabăra „Copiii Bisericii”, cu scopul de a a oferi un cadru de orientare spirituală și intelectuală pentru copii cu vârste între 7 și 16 ani care au dorit să păstreze legătura cu programul catehetic desfășurat la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva și în timpul vacanței de vară, conform celor precizate de pr. Marius Iovan, coordonatorul activităților.

Copiii ce iau parte la programul catehetic desfășurat la Catedrala episcopală din Deva, participă în mod constant la diverse activitățiI, între care și un atelier de pictură. Icoanele pe sticlă pictate de copii au fost expuse în interiorul Catedralei, astfel că acestea au putut fi admirate de credincioși, după sărbătoarea Pogorârea Sfântului Duh din acest an.

Tabără la Mănăstirea de la Crișan

Tabăra „Copiii Bisericii” a fost organizată prin bunăvoința arhimandritului Visarion Neag, starețul Mănăstirii cu hramurile „Izvorul tămăduirii”, „Duminica Sfinților români” și „Nașterea Maicii Domnului” de la Crișan, județul Hunedoara.

„Cei 35 de copii și tineri participanți la tabără s-au bucurat de un program de rugăciune împletit cu studiul biblic și diverse ateliere de creație”, a precizat pr. Marius Iovan.

Activitățile din cadrul taberei s-au încheiat cu o vizită la Mănăstirea Băița, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, unde copiii și-au îmbogățit cunoștințele despre icoana ortodoxă. Activitățile taberei au fost coordonate de pr. Marius Iovan și Adina Iovan.

Mănăstirea Crișan, unde a avut loc tabăra, datează din secolele XVI-XVII. În prezent aici există un întreg complex monahal, în centrul căruia se află biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. În imediata apropiere se află corpul de chilii și trapeza. În pronaosul bisericii apar pictate chipurile lui Horea, Cloșca, Crișan și a lui Avram Iancu. Paraclisul de iarnă are hramul „Izvorul tămăduirii”, iar altarul de vară este situat în pădure, având hramul „Duminica Sfinților români”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…