Tabăra catehetică de la Mănăstirea Strâmba

Cea de-a șaptea ediție a taberei catehetice de la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj, a început, sub coordonarea consilierului cultural eparhial, pr. Gabriel Gârdan și a inspectorului pentru catehizare parohială pr. Silviu Boha, din cadrul Episcopiei Sălajului. Cei aproape 300 de copii participanți au fost implicați în proiecte catehtice, informează „Ziarul Lumina”.

Programul zilnic al taberei este coordonat de starețul mănăstirii, arhim. Grighentie Oțelea, și cuprinde participarea la slujbe, la orele de cateheză, la orele de artă iconografică și activități intelectuale, sportive și concursuri.

Cei aproape 300 de copii din Sălaj, precum și din alte județe, participă la divese activități, printre care concursuri de bătut toaca sau de pictură de icoane, întreceri sportive, alături de pelerinaje la obiective religioase și turistice. Taberele au loc în patru serii a câte 80 de copii.

În prima serie, care a început săptămâna aceasta, participă copii care au obținut rezultate bune la olimpiadele și concursurile școlare, precum și la concursurile catehetice. Toate costurile de cazare și masă, precum și al activităților din tabără sunt suportate de mănăstire.

Arhim. Grighentie Oțelea, starețul mănăstirii, se îngrijește îndeaproape de programul copiilor, îmbinând activitățile duhovnicești și intelectuale, cu cele artistice sau sportive. Sub îndrumarea starețului mănăstirii, copiii participă la slujbele săvârșite în paraclisul mănăstirii sau în altarul de vară. Utrenia, Vecernia și Sfânta Liturghie sunt un prilej pentru copii de a participa la strană citind sfintele rugăciuni, cântări și pricesne. Orele de cateheză sunt un prilej de a recapitula cunoștințele dobândite în decursul anului la orele de religie sau la orele de cateheză desfășurate în parohii, dar și de a dobândi altele noi.

Copiii participă, la mijlocul săptămânii, la o excursie organizată la câteva obiective religioase și turistice, precum și la activități și concursuri, precum cel de bătut toaca, concurs de cunoștințe religioase, de perspicacitate, de pictură și întreceri sportive care promovează ideea „minte curată și corp sănătos”. La finalul taberei, copiii vor fi răsplătiți cu premii și diplome pentru toată activitatea.

Comentarii Facebook


Știri recente