Tabără aflată la cea de-a VI-a ediție organizată de Parohia Bivolari, Protopopiatul Iași 1

Parohia Bivolari, Protopopiatul Iași 1, organizează, în această săptămână, o nouă tabără pentru școlari la Mănăstirea Balș. Pe lângă programul de rugăciune, copiii desfășoară diferite activități recreative și se implică în concursuri care le dezvoltă creativitatea, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În perioada 8-13 iulie 2013, la Mănăstirea Balș din județul Iași are loc Tabăra „Școlari la Mănăstirea Balș” pentru 26 de copii de la școlile din parohia Bivolari, Protopopiatul Iași 1. Tabăra a ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind organizată la inițiativa părintelui Emil Ojog de la parohia Bivolari. Elevii sunt coordonați de Cătălin Acatrinei, elev al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare din Iași”, și de Grigore Alexandru, student al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Programul începe și se termină în fiecare zi cu rugăciune.

„Copiii citesc rugăciunile de dimineață și de seară. În acest sens, am lansat un concurs pentru a-i răsplăti pe cei care citesc cel mai frumos rugăciunile. Desfășurăm concursuri interdisciplinare de religie, istorie, desen, volei, tenis, fotbal, șah, precum și vizionări de filme pe timpul serii. Copiii lecturează din cărțile aflate în biblioteca Mănăstirii Balș. În același timp, se oferă lecții de echitație. A fost întocmit un decalog al taberei care cuprinde zece reguli pe care trebuie să le respecte copiii”, a spus pr. paroh Emil Ojog.

Cazarea copiilor s-a realizat prin implicarea protos. Isidor Bucătariu, starețul Mănăstirii Balș, care a fost sprijinit de Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani și de Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Botoșani.

„Premierea copiilor va avea loc sâmbătă, 13 iulie, odată cu încheierea activităților taberei. Vor fi oferite daruri constând în icoane, cărți, dulciuri s.a. Dorim ca programul nostru să fie de odihnă, de relaxare și de zidire sufletească. Nădăjduim ca atunci când vor crește mari, copiii să-și aducă aminte că au venit cândva la Balș, unde au fost primiți cu drag de obștea de aici”, a adăugat pr. paroh Emil Ojog.

Comentarii Facebook


Știri recente