Sute de credincioși s-au rugat în ziua hramului Bisericii bucureștene Sfântul Stelian împreună cu PS Ieronim

Biserica Sfântul Stelian – Lucaci din Capitală și-a serbat duminică ocrotitorul spiritual. Sute de  credincioși au participat cu acest prilej la Sfânta Liturghie oficiată de PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, și au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Cuvios Stelian Paflagonul.

După ceremonialul liturgic, reflectând asupra vieții sfântului serbat, ierarhul a spus că acesta la un moment dat s-a retras în pustie petrecând în post și rugăciune, dar nu a întors nicidecum spatele lumii, ci s-a rugat în special pentru cei care nu aveau copii, pentru cei cărora li se îmbolnăveau copiii și mureau, ba încă și pentru cei care au fost loviți de o molimă și le-au murit foarte mulți copii.

Cunoscut fiind ca mare rugător, Sfântul Stelian a început să fie vizitat la ușa peșterii sale de oameni în suferință și se ruga pentru ei, vindeca pe copiii bolnavi, și pentru cei afectați de molimă. De aceea, a fost considerat în Biserica Constantinopolului, dar nu numai, protector al copiilor și al familiei.

La final, PS Ieronim a oferit Părintelui Ilie Georgescu, fost paroh al acestei biserici, din partea Părintelui Patriarh Daniel, Diploma și Medalia comemorativă Justinian Patriarhul.

Distincția a fost acordată în semn de prețuire și recunoștință pentru activitatea deosebită în apărarea și slujirea dreptei credințe, în promovarea artei, culturii creștine și a spiritualității românești.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente