Sute de credincioși au fost prezenți la sfințirea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din localitatea Cosmești, jud. Galați

În Duminica a 20-a după Rusalii, credincioşii parohiei Cosmești Deal II din judeţului Galaţi au participat la sfinţirea noii biserici parohiale cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande. Cu prilejul sfințirii, locaşul de cult a fost aşezat şi sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a Sfântului și Dreptului Lazăr, cel înviat a patra zi din morți.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioşi din parohie și din satele învecinate, precum și autorităţilor locale şi judeţene.

În continuare, cei doi ierarhi au oficiat Sfinta Liturghie pe o scenă specială amenajată în imediata apropiere a bisericii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi ai Seminarului Teologic  Sfântul Apostol Andrei  din Galați.

Copiii prezenţi la Sfânta Liturghie, majoritatea integraţi în programul catehetic Hristos împărtășit copiilor, îmbrăcaţi în port popular tradițional, au susținut un program artistic.

La final, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oferit ctitorului distincția Vrednicia Andreiană, iar copiilor şi credincioşilor prezenți la Sfânta Liturghie broșura Biserica din Cosmești. Istorie și Spiritualitate.

Comentarii Facebook


Știri recente