Surprize de Ziua copilului pentru copiii ocrotiți în Așezământul Social Sfântul Vasile cel Mare din Alba Iulia

Cei 14 copiii din cadrul Așezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Aceștia participă sâmbătă, 1 iunie, la evenimentul „Desene pe asfalt” organizat de Tineretul Național Liberal Alba Iulia la Casa de Cultură a Studenților.

După această acțiune, copiii se vor bucura de un tur prin Șanțurile Cetății Alba Carolina și la „Traseul Celor Trei Fortificații”, informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Seara, în cadrul așezământului, se va desfășura un carnaval unde toți copiii se vor costuma în diferite personaje: Zorro, Albă ca Zăpada, Frumoasa din pădurea adormită, om de zăpadă, căpșună, ostaș, clovn sau ciupercuță. Ei vor participa în cadrul carnavalului la jocuri de tip competitiv (probă de dans sau cunoștințe generale). La finalul acestei activități toți copiii vor fi premiați cu dulciuri oferite de Cofetăria Aladin, sponsor fidel al copiilor, iar primele trei locuri vor primi și diplome.

Duminică, 2 iunie, copiii vor lua parte la o masă festivă oferită de membrii Clubului Rotary Civitas Solis Alba Iulia la Complexul Turistic Terra Mythica din Ighiu. Aici, copiii își vor putea petrecere timpul într-un mod activ jucând volei, bedminton, baschet, fotbal și tenis sau să își încerce îndemânarea la tir cu arcul.

***

Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative și de consiliere pentru 14 copii și tineri cu vârste între 7 și 20 de ani. Centrul a fost înființat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Județean Alba – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistență Socială și Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia administrează în prezent cea mai mare rețea de case de tip familial din cuprinsul Patriarhiei Române, respectiv 18 astfel de centre în care sunt ocrotiți aproximativ 230 de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente