Suflet pentru suflet, un parteneriat Școală-Biserică în satul Ruși

Sub titulatura „Suflet pentru suflet”, cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială Ruși – Belcești, în colaborare cu parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, au derulat, pe parcursul a trei luni, un proiect de voluntariat a cărui finalitate a avut loc în Vinerea Mare, când 20 de familii cu mulți copii și 10 persoane vârstnice au primit pachete cu produse alimentare, informează „Ziarul Lumina”.

Un grup de cadre didactice de la Școala Gimnazială Ruși, comuna Belcești, în colaborare cu parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, al cărei preot paroh este Constantin Săndulache, și cu Primăria Belcești, a inițiat un proiect de voluntariat, desfășurat în perioada februarie-mai, care a avut ca scop acordarea unui sprijin umanitar persoanelor vârstnice defavorizate și familiilor cu mulți copii din satul Ruși.

„În instituția noastră de învățământ s-au realizat activități de informare prin care elevii au fost familiarizați atât cu problemele bătrânilor singuri și ale familiilor nevoiașe, cât mai ales cu posibilitățile de susținere a acestora. În primă fază, elevii au marcat într-un mod deosebit ziua de 8 Martie. Un moment important însă a avut loc în Vinerea Mare”, a declarat pentru „Ziarul Lumina” prof. Elena Popa, directorul școlii gimnaziale din satul Ruși.

Astfel, înaintea Sf. Paști s-a organizat o importantă colectă de produse alimentare: făină, zahăr, ulei, cozonac, ouă, carne, suc, dulciuri, acțiune care a implicat șase cadre didactice și șapte elevi din clasa a VI-a. Pachetele alimentare au fost oferite unui număr de 20 de familii cu mulți copii și mai multor persoane vârstnice nevoiașe.

„Prin implementarea proiectului se urmărește întărirea parteneriatului Școală-Biserică-comunitate locală și implicarea activă a copiilor în ajutorarea semenilor defavorizați”, a subliniat prof. Elena Popa.

Potrivit directorului școlii, acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea preotului paroh Constantin Săndulache și cu sprijinul primarului Constantin Ciobăniță, dar și a unor societăți comerciale din comuna Belcești.

Comentarii Facebook


Știri recente