Suceava: Moaștele Sf. Ioan purtate prin județ „pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri”

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou sunt purtate în aceste zile prin județul Suceava „pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi”, scrie PS Damaschin Dorneanul într-un anunț pe site-ul oficial al Eparhiei.

„Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți”, subliniază Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”.

”Anul acesta va fi ținut cu siguranță minte

Mesajul semnat de PS Damaschin este unul de încurajare. El spune că „Anul acesta va fi ținut cu siguranță minte de către toți”.

„A fost un an greu, și încă nu este gata. Pandemia a secerat viețile celor dragi nouă, ne-a schimbat modul de a relaționa, ne-a făcut mai triști, mai singuri, mai îngrijorați. Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă. Știm, o va face după ce vom fi învățat lecția ce o însoțește!”.

„Și pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinți. Pe ei îi simțim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca și noi. Unul dintre ei este și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei și al întregii eparhii”.

La începutul perioadei pandemice, cinstitele moaște au fost purtate pe străzile municipiului Suceava și au fost duse chiar la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” – spital suport COVID.

Foto credit: Doxologia


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro
Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente