Moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzile Sucevei. Procesiunea a trecut și prin curtea Spitalului Municipal

Sucevenii au primit marți un semn de încurajare în contextul crizei medicale prin care trec. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul Sucevei, au fost purtate în procesiune pe străzile orașului.

Sfintele moaște, așezate pe platforma unui automobil împodobită cu flori au fost însoțite doar de PS Damaschin Dorneanul și un număr redus de preoți.

Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări; în dreptul bisericilor, cinstitele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot, notează Ziarul Lumina.

Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea Spitalului Județean de Urgență din Suceava care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou.

Pe tot traseul, clericii au rostit rugăciuni pentru cei infectaţi de noul coronavirus, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică, precum și pentru toți locuitorii municipiului.

„Ne-am rugat astăzi ca el să mijlocească cu mai multă osârdie înain­tea lui Dumnezeu, să ridice cât mai grabnic această neputinţă de deasupra acestui oraş, de deasu­pra întregii ţări şi de pe lumea toată. Ne-am rugat lui cu credinţă, că nu pentru rugăciunile noastre, ci pentru mai bine-primitele rugăciuni ale lui, ale celui care a bineplăcut lui Dumnezeu, Dumnezeu Se va milostivi spre noi”, a declarat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

„Este vreme de rugăciune mai stăruitoare, dar şi de mai multă faptă bună”, a spus ierarhul îndemnând la solidaritate cu Bucovina.

„Suceava este un oraş cu oameni minunaţi, inimoşi, oameni calzi şi buni. Aceştia v-au primit de foarte multe ori şi v-au fost gazdă minunată. Aici, în Bucovina, v-aţi odihnit de multe ori trupeşte, aici, în Bucovina, mănăstirile v-au adus linişte şi odihnă sufletească. Aici, în Bucovina, ochiul dumneavoastră s-a bucurat văzând frumoasele ouă încondeiate, frumosul port bucovinean, sau văzând atât de minunatele picturi ale mănăstirilor noastre”.

„Acum, Suceava este cea care are nevoie de dumneavoastră. Fiţi alături de noi! Împreună ajutăm Suceava ca, după ce va trece toată această durere şi toată această neputinţă, Bucovina, încă o dată, să vă primească cu aceeaşi dragoste pe meleagurile sale”, a îndemnat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei.


Arhiepiscopia Sucevei a donat două aparate și 2.000 de kituri de testare Covid-19 pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro și a lansat un apel la donații pentru mai multe aparate și kituri suplimentare.

Foto credit: Ziarul Lumina / Cristi Turculeț

Comentarii Facebook


Știri recente