SUA: A fost şezată piatra de temelie pentru o biserică ocrotită de Sf. Ioan Iacob de la Neamţ

La Sărbătoarea Sfintei Treimi a fost aşezată în Allegan – SUA piatra de temelie pentru o biserică ce va fi ocrotită de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ.

Viitoarea biserică aparţine Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” care s-a mutat recent din statul New York în localitatea Allegan din statul Michigan.

Slujba de aşezare a pietrei de temelie a fost oficiată luni de Mitropolitul Nicolae al celor două Americi.

După slujbă, Părintele Mitropolit a binecuvântat obștea monahală și a dăruit mănăstirii o icoană cu Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, informează Mitropolia celor două Americi.

Mai înainte de sfinţirea pietrei de temelie a viitorului lăcaş de cult, Mitropolitul Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie.

Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ a fost ales al doilea hram al mănăstirii încă de când aceasta se afla la New York.

El s-a născut în 23 iulie 1913, în satul Crăiniceni, comuna Horodiştea, din fostul judeţ Dorohoi, într-o familie de ţărani credincioşi, Maxim şi Ecaterina, fiind singurul copil la părinţi.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luând în considerare sfinţenia vieţii Cuviosului Ioan Iacob, şi văzând cinstitele sale moaşte, l-a trecut în rândul Sfinţilor în data de 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, fixându-i-se zi de prăznuire 5 august, data mutării lui la cele veşnice.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente