Studio-școală de televiziune ortodoxă pentru copii în Rusia

Centrul social-cultural al Eparhiei de Birobidjan (Patriarhia Moscovei) a înființat primul studio-școală de televiziune ortodoxă destinat „jurnaliștilor în devenire” din Rusia, informează orthodoxie.com, citat de „Ziarul Lumina”.

Inaugurarea a avut loc pe 3 martie, cu prilejul Zilei Internaționale a Posturilor de Televiziune și Radio pentru Copii. Primele cursuri au avut deja loc pe 1 martie. Arhimandritul Inochentie, eclesiarhul Catedralei „Buna Vestire” din Birobidjan, le-a vorbit copiilor despre obiectivele înființării unui studio de televiziune ortodoxă pentru copii și le-a urat tuturor să aibă o asimilare activă a materiei.

Directorul studioului, doamna Ciciupletov, a susținut cursul introductiv, în cadrul căruia i-a învățat pe copii cum să organizeze și să amenajeze un studio de televiziune și le-a prezentat acestora disciplinele care trebuie învățate de către tinerii jurnaliști ortodocși. Copiii au fost selectați dintre enoriașii bisericilor ortodoxe din Birobidjan.

Deși există deja și alte studiouri de televiziune pentru copii în Rusia, este pentru prima dată când se organizează o astfel de programă școlară legată de televiziune. Eparhia speră că elevii vor fi, în curând, în măsură să producă primele programe ortodoxe destinate copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente