Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează sâmbătă un bazar pentru strângere de fonduri în vederea finalizării proiectului iniţiat de preotul Alexandru Ioniţă.

Participanții vor avea posibilitatea să afle informaţii despre stadiul proiectului și planurile de viitor în cadrul evenimentului organizat cu scopul de a strânge sumele necesare pentru continuarea lucrărilor de amenajare a spațiului.

„Vom avea activități pentru copii, prăjituri făcute de membrii comunității, limonadă, cafea, muzică live, obiecte folosite (second hand) în stare foarte bună și obiecte noi, pe care le vom pune la vânzare, cu scopul de a strânge banii pentru următorul pas: geamurile șurii”, au transmis organizatorii.

„Va fi o zi pe cinste, petrecută cu oameni minunați. Dacă îți doresti să faci parte din acest eveniment în aer liber, te așteptăm în perioada 2-9 iulie, între orele 16-20, pe Strada Mălinului, nr 4, să ne aduci obiecte folosite în stare bună sau noi, pe care nu le folosești, și de care s-ar bucura altcineva. Te așteptăm apoi să vii în 11 iulie să cumperi lucruri, donând astfel pentru geamurile Șurii Culturale”.

Șura, veche de peste 100 de ani, a fost cândva folosită ca grajd, iar în ultimi 30 de ani a fost abandonată.

Construcția se desfășoară prin intermediul asociațiilor Dia.Logos și Dono, care au reușit, prin donații în bani și materiale de construcții și cu ajutorul voluntarilor, să consolideze structura de rezistență și să schimbe acoperișul.

Mai multe detalii pe suraculturala.ro şi pe pagina de Facebook a proiectului.

Foto credit: Facebook/Şura Culturală Guşterniţa

Comentarii Facebook


Știri recente