Un preot din Sibiu recuperează o șură abandonată pentru a da speranță unei comunități vulnerabile

Părintele Alexandru Ioniță, slujitor la Parohia Gușterița I din orașul Sibiu, a început anul trecut să renoveze o șură abandonată, veche de un secol, pentru a o transforma într-un centru comunitar de activități cu tinerii. Aici vor avea loc cursuri gratuite, proiecții de filme, dar și activități de sprijin social-filantropic.

„Nu există nicio instituție în cartierul acela cu peste o mie de familii. Nu au un leagăn, un loc în care să facă o activitate. Acest mic Palat al Copiilor va fi un spațiu cu activități multiple de muzică, pictură, dans, film și o bună parte din clădire e prevăzută pentru domeniul social”, a explicat părintele Alexandru Ioniță pentru publicația locală Turnul Sfatului.

Noul centru va oferi și servicii de spălătorie de haine și cantină gratuite. Pe terenul de 3.000 de metri pătrați din jurul șurii va fi loc de joacă pentru copii și spațiu pentru agapele comunitare. „Proiectul acesta încearcă să adune oamenii, să unească și mai mult această comunitate și oamenii să se ajute între ei”, a mai spus părintele.

Șura, veche de peste 100 de ani, a fost cândva folosită ca grajd, iar în ultimi 30 de ani a fost abandonată. Construcția se desfășoară prin intermediul asociațiilor Dia.Logos și Dono, care au reușit, prin donații în bani și materiale de construcții și cu ajutorul voluntarilor, să consolideze structura de rezistență și să schimbe acoperișul. Clădirea este acum „la roșu”.

Este nevoie în continuare de materiale și de munca voluntarilor. „Sunt mulți tineri care au nevoie de îndrumare, au nevoie să vadă că viața este și altfel decât la ei acasă, că pot mai mult și că beneficiază de ajutor dacă au nevoie”, mai spune părintele Alexandru Ioniță, care își propune să ofere sprijin în acest sens prin centrul care va funcționa în șura renovată.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului. Cei care vor să sprijine, pot dona la:

Asociația Dia.Logos
CIF: 35724057
Cont în LEI: RO51BTRLRONCRT0332170001
Banca Transilvania

Foto credit: Unimat

Comentarii Facebook


Știri recente