Strănepotul Sfântului Luca al Crimeei a fost botezat ortodox

Mitropolitul Nectarie de Argolis l-a botezat recent pe strănepotul Sfântului Luca al Crimeei, anunţă Orthochristian care citează Romfea.

Ruda de sânge a Sfântului Luca, Alexei, a primit Taina Botezului în oraşul Nafplio – Grecia, localitate în care se află o biserică dedicată chirurgului devenit sfânt.

Alexei a vizitat de mai multe ori eparhia şi lăcaşul de cult închinat Sfântului Luca. Ultima oară a asistat la Sfânta Liturghie şi a cerut Mitropolitului Nectarie să îl încreştineze.

Naşi de botez i-au fost verişoara şi soţul acesteia.

După primirea Tainei Botezului în biserica Icoanei Maicii Domnului Evanghelistria din Nafplio, Alexei i-a mulţumit ierarhului pentru marele dar spiritual oferit.

Cei prezenţi i-au urat noului botezat „să se facă demn de această chemare”.

Alexei s-a născut în Tashkent, Uzbekistan, iar în prezent locuieşte în Belgia.

Sfântul Luca al Crimeei

Sfântul cunoscut ca nou doctor fără de arginți și făcător de minuni a fost canonizat în anul 1996 și de atunci cinstirea lui s-a răspândit în toată lumea ortodoxă.

În România, Sfântul Luca este cinstit oficial începând cu anul 2013 când Sfântul Sinod a hotărât înscrierea sa în calendarul Bisericii Ortodoxe Române.

O parte din moaștele sale se află și în țara noastră, la Paraclisul Institutului National de Endocrinobgie „C.I. Parhon”, precum şi în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, Bucureşti.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente