Steaguri bisericești pentru patru Paraclise Patriarhale

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit la Reședința Patriarhală steaguri bisericești pentru patru Paraclise Patriarhale: Biserica Parcul Domeniilor-Cașin, Biserica Așezămintele brâncovenești-Domnița Bălașa, Biserica Sfântul Elefterie și Biserica Sfântul Mina-Vergu.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a spus: „Acești prapuri sunt de Înviere, au culoarea alb-gălbui ca lumina, având chipul Mântuitorului Arhiereu Veșnic sau Pantocrator și Maica Domnului care este chipul Icoanei Ierusalimului ceresc. De aceea se spune în cântările de Paști Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime. Această legătură între taina Maicii Domnului, a Bisericii și a Ierusalimului Ceresc este cântată în Slujba de Înviere. Ținem să arătăm prin acest gest nu doar faptul că avem un atelier nou de broderie al Arhiepiscopiei Bucureștilor numit Altarul, ci și să exprimăm recunoștința noastră fiindcă paraclisele patriarhale ajută lunar Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS și alte activități ale Patriarhiei. Aceasta pentru că tot ceea ce dezvoltăm noi ca lucrare misionară se bazează numai pe jertfelnicia Arhiepiscopiei Bucureștilor și a altor eparhii din țară după posibilități și mai ales, după bunăvoință. Deci, recunoștința aceasta este o datorie din partea noastră pentru că în vremurile grele de criză economică se vede cine rămâne fidel Bisericii în timp de încercare”.

Precizăm că primele steaguri bisericești oferite de Patriarhul României au fost date în seara zilei de 24 martie 2012 Bisericii Sfântul Anton-Curtea Veche la finalul Slujbei Privegherii cu ocazia hramului istoric închinat Bunei Vestiri de la cea mai veche Biserică din București.

Comentarii Facebook


Știri recente