STB reduce capacitatea transportului public în capitală cu 40%

Societatea de Transport București (STB) a operat o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15 %, începând cu data de 1 aprilie. Având în vedere și penultima hotărâre, numărul de vehicule aflat în uz se va reduce aproape la jumătate.

„Liniile de transport în comun din București și Ilfov vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 40 la sută față de cel programat în condiții normale. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea”, se menţionează în comunicatul STB.

Măsurile au fost luate „ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2”.

Cu toate acestea, oficialii STB anunţă că „nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai”, iar „parcul programat pentru weekend nu se modifică”.

Conform comunicatului de presă, „va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai”.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente