Statuia din centrul Bacăului dedicată Sfântului Ștefan cel Mare va fi reabilitată

Statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Bacăului va fi reabilitată. Demersul face parte dintr-un proiect al primăriei de restaurare a statuilor din oraș.

Lucrările vor viza înlocuirea completă a placajelor de granit și marmură, dar și refacerea întregului sistem de iluminat arhitectural, informează Bacău.net.

„Refacerea se impunea pentru că patrimoniul cultural trebuie întreținut dacă vrem să se bucure de el și generațiile viitoare”, a declarat primarul Bacăului.

În ultimele luni au fost reabilitate mai multe statui din oraș care se aflau într-o stare avansată de degradare: Statuia lui Alexandru cel Bun și statuile din Parcul Cancicov.

Dacă vechile monumente se află în plin proces de restaurare, altele noi au fost recent inaugurate.

În luna septembrie, în parcul Catedralei din Bacău, a fost edificat monumentul „România Biruitoare”.

Ansamblul statuar, sfințit de Arhiepiscopul Ioachim, este unicat în România prin reprezentarea în mărime naturală a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Foto credit: Bacău.net

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…