Starețul Mănăstirii Vatoped în vizită la Patriarhul Ecumenic, la început de An Bisericesc

Starețul Mănăstirii Vatoped împreună cu mai mulți părinți din Sfântul Munte Athos au efectuat marți o vizită la Patriarhia Ecumenică cu prilejul începerii noului An Bisericesc.

Părinții athoniți au primit binecuvântările Sanctității Sale cu prilejul Indictionului și au purtat discuții referitoare la aniversarea a 200 de ani de la înființarea Mănăstirii Xenofont, informează Patriarhia Ecumenică printr-un comunicat remis Basilica.ro.

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic va vizita cu acest prilej Sfântul Munte și va sluji la Mănăstirea Xenofont pe 20 octombrie.

Patriarhul Bartolomeu va merge în Karyes, capitala Sfântului Munte, şi va vizita mai multe mănăstiri: Vatoped, Pantocrator etc. Vezi programul vizitei.

La întrunirea Patriarhului Ecumenic cu Starețul Efrem Vatopedinul a participat și Mitropolitul Amfilohie de Adrianopol.Săptămâna trecută Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a primit și vizita noului guvernator civil al Comunității monastice semi-autonome din Muntele Athos, Athanasios Martinos.

Foto credit: Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente