Starea generală de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este bună, anunță reprezentanții Spitalului Matei Balș

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost transferat luni seară la Institutul „Matei Balș” din Capitală, reprezentanții Bisericii confirmând că are simptome de Covid-19 de gravitate medie. Purtătorul de cuvânt al spitalului bucureștean a relatat marți că ierarhul are o stare generală bună. Cei împreună cu care a oficiat liturghia de Înviere la Suceava nu prezintă simptome.

Părintele Arhiepiscop Pimen, cel mai vârstnic ierarh român, a fost adus luni seară la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București cu un elicopter al Ministerului de Interne. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a afirmat la Realitatea PLUS că ierarhul nu era intubat, dar urma să fie internat la Terapie Intensivă, având în vedere vârsta sa înaintată.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru Agerpres că arhiepiscopul „are o pneumonie medie-severă”, cu „o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19”. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat marți pentru Libertatea că starea generală a părintelui arhiepiscop este bună.

Vasile Bănescu a anunțat că Direcția de Sănătate Publică Suceava urma să facă ancheta epidemiologică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, unde își are sediul Arhiepiscopia. „Până în acest moment, toți cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop”, a menționat Vasile Bănescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen are 90 de ani. A intrat în monahism în 1957 și a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente