Sprijinul Bisericii pentru activitățile de învățare online continuă: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

După ce a fost anunțată măsura ca activitățile de învățare să se desfășoare online în acest final de an școlar, eparhiile Patriarhiei Române au căutat soluții pentru a le facilita accesul la acest tip de studiu și elevilor fără posibilități.

La nivelul parohiilor și protopopiatelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor a fost demarat în acest sens proiectul „Continuăm pregătirea!”.

Conform anunțului publicat joi, Episcopia a donat până în prezent 466 de dispozitive electronice (445 de tablete și 21 de alte gadget-uri).

Episcopia Sloboziei și Călărașilor a luat măsuri concrete de identificare a cazurilor elevi din clasele a VIII-a și a XII-a, cu rezultate foarte bune, apoi bune la învățătură, care nu au un calculator, tabletă, smartphone sau conexiune la internet, cu sprijinul profesorilor de religie, prin implicarea părinților inspectori de religie, dar și prin protopopiate.

Dintre cele mai recente activități de acest fel amintim: donația de 375 de tablete a Arhiepiscopiei Bucureștilor, cea de 250 de tablete a Episcopiei Devei și Hunedoarei și 145 de dispozitive a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Rezultatul total al ajutorului oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii Române, în cuantum de 18.917.028 lei, reflectă, în cel mai concret mod, implicarea caritabilă a Bisericii la un nivel unic în sferele cele mai vulnerabile ale societății românești afectate în această perioadă de pandemie.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente