Episcopia Devei a achiziţionat 250 de tablete pentru elevii din clasele terminale

250 de elevi din judeţul Hunedoara, aflaţi în ani terminali, vor primi din partea episcopiei câte o tabletă în vederea finalizării cursurilor şi a promovării examenelor online.

Dispozitivele electronice au fost achiziţionate de Episcopia Devei şi Hunedoarei pentru a facilita accesul la educaţie elevilor cu o situaţie financiară delicată.

Toţi elevii au obligaţia de a participa la cursurile on-line, dar nu toţi elevii îşi pot permite achiziţionarea unui asemenea dispozitiv.

„În aceste condiţii, (…) Episcopia vine în întâmpinarea acelor elevi care se află în faţa unor examene importante din viaţa lor, dar care nu au posibilităţi materiale pentru a-şi achiziţiona dispozitivul electronic necesar pentru a participa la cursurile şcolare online”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de eparhie.

Tabletele achiziţionate urmează să fie distribuite în perioada imediat următore. Foto credit: Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Beneficiarii tabletelor au fost stabiliţi în colaborare cu autorităţile statului.

„Prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, cu implicarea domnului inspector şcolar general Ilie Pârvan, a doamnei inspector general adjunct Lavinia Ilina şi a inspectorului şcolar pentru disciplina religie, părintele profesor Gabriel Basa, dar şi cu implicarea tuturor directorilor de şcoală din judeţul Hunedoara, s-a definitivat şi s-a transmis Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei o listă a elevilor din tot cuprinsul judeţului, aflaţi în clasele a VIII-a şi a XII-a, care se găsesc în situaţii defavorizate şi în condiţii materiale precare”, se menţionează în comunicat.

Valoarea tabletelor se ridică la suma de 100.000 lei.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…