Arhiepiscopia Bucureștilor va achiziționa 375 de tablete pentru elevii din județele Ilfov și Prahova

Educația la distanță în perioada pandemiei necesită investiții în aparate pe care nu toți elevii și le permit. 375 de elevi din Prahova și Ilfov vor primi tablete din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor. Achizițiile se fac în baza unei liste întocmite de clericii din eparhie împreună cu inspectoratele școlare.

200 de tablete vor ajunge în județul Prahova, urmând să fie achiziționate în cadrul campaniei «Alege școala», a spus Părintele Ionuț Tutea de la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Campania asigură activități extracurriculare și educație remedială pentru elevi din zona Vălenii de Munte, dar este mai dificil de realizat odată cu mutarea activităților online.

Celelalte 175 de tablete vor fi donate școlilor din județul Ilfov. „În virtutea bunei colaborări dintre Arhiepiscopie și școlile locale, conectivitatea la Internet va fi asigurată de unitățile de învățământ”, a precizat Părintele Ionuț Tutea. Bugetul estimativ pentru cele 375 de dispozitive va fi de aproximativ 225.000 lei.

Alte eparhii au inițiat și ele colecte sau campanii pentru a le oferi tablete copiilor. Arhiepiscopia Clujului strânge fonduri în acest scop, iar Arhiepiscopia Romanului și Bacăului organizează o colectă de dispozitive second-hand.

În 8 mai, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit tablete unor elevi cu rezultate deosebite la învățătură, urmând ca în perioada următoare să identifice și alte mijloace concrete de sprijinire a acestora.

De curând, guvernul a alocat 150 de milioane de lei Ministerului Educației și Cercetării în scopul achiziționării de tablete pentru elevii care nu și le permit. Ministrul Educației, Monica Anisie, a estimat că aproximativ 250.000 de elevi din România se află în această situație.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente