Spectacolul Părinți și copii de ieri și de azi la Reșița

Centrul de tineret „Reșița montană” al Episcopiei Caransebeșului a organizat vineri, 7 iunie, la Palatul Cultural din Reșița spectacolul artistic „Părinți și copii de ieri și de azi”, informează „Ziarul Lumina”.

Manifestarea s-a derulat în contextul Zilei Internaționale a Copilului, dar mai ales sub auspiciile Duminicii Părinților și copiilor în Biserica Ortodoxă Română. La eveniment au participat copii și tineri din Reșița, Caransebeș și Oravița, dar și părinți, cadre didactice și preoți din cele trei orașe. Centrul eparhial a fost reprezentat de Mihai Ciucur, inspectorul pentru activitățile cu tineretul, fiind de asemenea prezenți pr. Petru Berbentia, protopopul Reșiței, pr. Boris Tasici și pr. Cristian Manole de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița Montană. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Centrului social și de misiune cu tinerii „Sfânta Ecaterina” din Oravița, coordonați de pr. Gelu Moldovan. În debutul spectacolului, membrii centrului de tineret de la Reșița au prezentat, sub îndrumarea prof. Georgiana Ciucur, un moment artistic sub forma unei scenete despre părinți și copii de ieri și de azi, o paralelă între familia de azi și cea de altădată, specifică satului românesc. Portul popular și vorbirea în grai bănățean au sporit farmecul și frumusețea momentului artistic pus în scenă de copii. În continuarea spectacolului, copiii au interpretat melodii de ieri și de azi, într-o alternanță expresivă a muzicii din trecut și a celei din prezent, iar Răzvan Gîrbovan, elev la Liceul de Artă „Sabin Păuța”, a interpretat câteva melodii populare din Banat.

În cea de-a doua parte, membrii trupei de teatru „Credo” a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonați de prof. Petrișor Rada, au smuls ropote de aplauze cu o reprezentație deosebită a piesei de teatru „Cerere în căsătorie”, o adaptare după A.P. Cehov.

Comentarii Facebook


Știri recente