Spectacolul de teatru „Osânda cărţilor” va fi pus în scenă la Penitenciarul Rahova

Spectacolul de teatru „Osânda cărţilor” dedicat Centenarului Marii Unirii va fi jucat în 11 iulie 2018 pe scena sălii de festivităţi a Penitenciarului Rahova, cu începere de la ora 10:00.

„Osânda cărţilor” este un spectacol de teatru de o mare sensibilitate, cu valoare literară, educativă şi documentară care recreează personaje din viaţa reală, apreciate de critica de specialitate.

Textul aparţine Părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, spectacolul fiind regizat de actriţa Simona Pandele.

Ideea unui spectacol de teatru pentru deținuții din acest penitenciar a izvorât din faptul că piesa de teatru “Osânda cărţilor” a fost inspirată de unul din preoţii de la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, părintele Petru Gh. Savin, care a fost cercetat şi închis de Securitatea comunistă la închisoarea Rahova 3 (Ghencea).

Scopul acestui spectacol este de a atrage atenţia persoanelor private de libertate asupra însemnătăţii personalităţilor din penitenciarul Rahova care au avut legătură dramele prin care a trecut poporul roman în ultima sută de ani: Primul Război Mondial,  participarea la Marea Unire, închisorile comuniste de după al Doilea Război Mondial şi rezistența prin cult şi cultură împotriva opresiunii comuniste etc.

Spectacol conţine scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonaţi de Simona Pandele care transpun ideea creştină potrivit căreia „apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost şi făuritorii Marii Uniri”.

Din distribuţia acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Dan Apăvăloaie, Adina Iftime, Andrei Butu şi Maria Ene.

Acest proiect se desfăşoară cu sprijinul cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente