Spectacol umanitar organizat la Timișoara

La inițiativa Arhiepiscopiei Timișoarei și a Fundației Culturale ‘Artmedia’, luni, 23 aprilie, pe scena Operei Naționale din Timișoara va avea loc spectacolul umanitar ‘Oscar și Tanti Roz’, dedicat copiilor suferinzi de leucemie de la Spitalul ‘Louis Țurcanu’ din Timișoara, informează „Ziarul Lumina”.

Grija pentru semenii noștri aflați în suferință a fost mereu una dintre preocupările Bisericii. De aceea, și prin intermediul acestui eveniment se încearcă salvarea unor persoane aflate în suferință, mai ales că există această șansă. Viețile acestor copii pot fi salvate, însă este nevoie de bani.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și cu sprijinul Organizației ‘Salvați copiii’ și al Operei Naționale din Timișoara. Spectacolul caritabil ‘Oscar și Tanti Roz’ de E.E. Schmitt îi are în distribuție pe fabuloasa actriță Oana Pellea și pe Marius Manole, considerat cel mai talentat actor al tinerei generații. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul ‘Louis Țurcanu’ din Timișoara. În cadrul acestui proiect, organizatorii și-au propus achiziționarea unui aparat de stocare în azot lichid a celulelor stem (model MVXC – 142) a cărui valoare se ridică la suma de 14.100 de euro.

‘În prezent, în România există peste 5.000 de copii diagnosticați cu leucemie, iar în fiecare an apar peste 500 de noi cazuri. Dintre acestea, mai bine de jumătate ajung să aibă parte de tratament în clinica de oncohematologie din Timișoara. La nivel european, rata de supraviețuire ajunge la 80%, însă în România mai bine de jumătate din copiii diagnosticați cu această boală mor din cauza lipsei aparaturii performante de tratare și diagnosticare’, a precizat prof. dr. Margit Șerban, de la Spitalul de copii ‘Louis Țurcanu’ din Timișoara.

Timișorenii care vor participa la acest spectacol vor descoperi în reprezentația susținută de actorii Teatrului ‘L.S. Bulandra’ din București povestea lui Oscar, un copil nedreptățit de soartă, care îl descoperă pe Dumnezeu în ultimele sale zile din viață cu ajutorul asistentei ‘Tanti Roz’. Autorul piesei, Eric Emmanuel Schmitt, transmite publicului un mesaj tulburător, anume că oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață, indiferent de cum ți-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă -, fără a uita totuși să răspândești binele în jurul tău.

‘Spectacolul din data de 23 aprilie face parte dintr-un bogat program de activități desfășurate de Arhiepiscopia Timișoarei, dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, întrucât avem multe proiecte și acțiuni umanitare cuantificate în obiective precise, venite în sprijinul oamenilor aflați în suferință’, a declarat pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente