Spectacol în scop caritabil pentru Centrul de tineret din Sângeorz Băi

Un spectacol cu scop caritabil pentru ridicarea Centrului Misionar pentru Tineret „Preot Prof. Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi va avea loc joi, 31 octombrie, la Bistrița, informează „Ziarul Lumina”.

Spectacolul intitulat „Dă Doamne la lume bine!” va avea loc la Teatrul de Vară din municipiu, cu începere de la ora 18:00. Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și de Consiliul Județean Bistrița Năsăud, cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură, Bistrița-Năsăud.

Vor susține recitaluri artiști de muzică tradițională românească și grupuri muzicale, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” din Bistrița. Între numele cunoscute ale cântecului popular românesc care vor evolua pe scenă se numără: Nicolae Mureșan, Ioan Pop și Grupul Iza, Cornelia Ardelean Archiudean, Matilda Pascal Cojocărița, Alexandru Pugna și alții, a declarat pr. prof. Tudor Mudure, coordonatorul proiectului Centrului Misionar de Tineret de la Sângeorz-Băi.

Între cei prezenți pe scenă se vor afla și Grupul coral al Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Bistrița-Năsăud, elevi ai Liceului cu program Sportiv Bistrița, și ai Liceului de Muzica „Tudor Jarda”. Biletele pentru concertul din 31 octombrie pot fi achiziționate de la bisericile ortodoxe din protopopiatele Bistrița, Năsăud și Beclean, precum și la intrarea în sala de spectacole.

Piatra de temelie a Centrului pentru Tineret „Preot Prof. Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi a fost pusă în 26 aprilie 2012 de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În prezent, construcția este ridicată până la nivelul acoperișului și se dorește ca până la sfârșitul acestui an să se realizeze acoperirea imobilului. Menirea acestui centru este de a le oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfășurării de activități non-formale care să permită o transmitere a educației spirituale.

Comentarii Facebook


Știri recente