Spectacol de muzică și poezie biblică la Timișoara

Miercuri, 19 iunie, la Sala Capitol a Filarmonicii ” Banatul” din Timișoara a avut loc spectacolul intitulat „Întruchipări”, dedicat creației lirice a Vechiului Testament, informează mitropolia-banatului.ro

Acesta a cuprins recitaluri de muzică și poezie vechi-testamentară, precum și proiecții de imagini tematice. Cu acest prilej, au susținut momente artistice Grupul Psaltic „Sfântul Cosma Melodul” din Timișoara, Sorin Petrescu la pian, Dorin Cuibariu la clarinet și baritonul Alexandru Șuca. De asemenea, pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga, de la Facultatea de Teologie din Timișoara a prezentat scurte meditații teologice referitoare la poezia Vechiului Testament.

La spectacol au luat parte timișoreni de toate vârstele iubitori de cultură și teologie, dar și clerici din cuprinsul eparhiei. Evenimentul a fost organizat de Filarmonica Banatul în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei și cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Acesta se înscrie în șirul de manifestări culturale realizate de Sectorul Cultural al eparhiei împreună cu Filarmonica ” Banatul”, în urma îndelungatei și rodnicei colaborări dintre cele două instituții timișorene.

Comentarii Facebook


Știri recente