Spectacol de Crăciun la Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari Sfânta Irina din Blaj

Prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj l-au primit zilele trecute pe Moș Crăciun. Micuții l-au așteptat pe Moș cu un spectacol în cadrul căruia și-au etalat calitățile artistice. Cei 41 de copii beneficiari ai acestui centru au dansat, au recitat poezii și au cântat, iar în final le-au dăruit părinților prezenți la eveniment felicitări confecționate cu mânuțele lor, dar și mici albume digitale cu filmări sau fotografii de la activitățile din timpul anului.

Pe lângă momentele artistice prezentate de copilași, părinții s-au bucurat și de momente video înregistrate la repetițiile organizate pentru acest spectacol unde prichindeii au fost mai dezinvolți cât și momente comice cu aceștia.

În final toți copiii au primit cadouri oferite de Moș Crăciun cu ajutorul Primăriei Blaj, a Asociației „Sprijiniți Copiii” Alba și a companiei „Star Transmission”.

„Mulțumim tuturor celor care în acest an au fost alături de centrul nostru și, acum în prag de sărbători, le dorim multă sănătate, pace în suflete și în case” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012 fiind primul de acest fel din rețeaua socială a Bisericii Ortodoxe Române. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situație materială mai dificilă sau se află în situații speciale cum ar fi: părinți divorțați, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreținător, familii în care părinții nu sunt încadrați în câmpul muncii, părinții studiază încă sau familii numeroase.

În cadrul Centrului de Zi „Sfânta Irina” din Blaj sunt oferite servicii de asistență socială copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani, 10 ore pe zi. Acestea constau mai exact în asigurarea a două mese principale și două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activități educative cu caracter ludic, activități de socializare și integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive și intervenție logopedică. De asemenea, părinților li se oferă servicii de consiliere socială și psihologică, informare, mediere în relațiile cu serviciile sociale și instruire în ceea ce privește educarea și îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

Centrul este coordonat de părintele Vasile Seicean, iar personalul este alcătuit din trei îngrijitoare, o educatoare, un asistent social iar în mod voluntar își oferă serviciile un profesor educator și un psiholog/logoped. De la înființarea acestui centru și până în prezent peste 100 de copii au frecventat creșa.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba

Comentarii Facebook


Știri recente