Spectacol caritabil „pentru suflet”, la Iași

Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași a găzduit vineri, 10 mai 2013, a II-a ediție a concertului caritabil „Cântec pentru suflet”, potrivit Ziarul Lumina. Evenimentul a fost organizat de Biroul de Asistență Socială „Diaconia” al Centrului eparhial Iași.

Ieșenii s-au reîntâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu interpreții de muzică populară pe care îi îndrăgesc. La Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc pentru al doilea an consecutiv concertul „Cântec pentru suflet”. Evenimentul, organizat de Biroul de Asistență Socială „Diaconia”, a fost prezentat de Carmen Târnoveanu de la TVR Iași. „Au fost alături de noi pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor nume de marcă ale folclorului românesc. Aici amintesc pe Gheorghe Turda, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Silvia Ene, Cristina Turcu-Preda, Ștefan Deaconița, Mihai Ciobanu, Pamfil Roată s.a. Printre invitații noștri s-au mai numărat grupul de copii «Piticot» de la Palatul Copiilor din Iași și Fanfara Militară a Garnizoanei Iași. În organizarea concertului s-au implicat angajații Biroului de Asistență Socială «Diaconia». Principalul partener media al evenimentului a fost TVR Iași. Concertul nostru a fost mediatizat de «Ziarul Lumina», ediția de Moldova, Radio TRINITAS, Portalul Doxologia, Radio Iași și de librăriile mitropolitane. Mulțumim interpreților de muzică populară care ne-au onorat benevol cu prezența la această ediție și au cântat pentru o cauză nobilă. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i învrednicească să facă în continuare astfel de acte de caritate. Un adevărat cântăreț de muzică populară nu poate cânta decât din suflet și pentru suflet”, a spus pr. Răzvan Petru Aonofriesei Puiu, coordonatorul evenimentului.

„Încercăm să urmăm cuvântul Mântuitorului care ne îndeamnă să fim aproape de semeni”

Fondurile strânse prin vânzarea de bilete și donații vor fi direcționate către copii sau tineri care doresc să urmeze cursurile liceale, către copiii ce provin din familii numeroase și au o situație materială precară, către copiii care părăsesc centrele de plasament și se adresează BAS „Diaconia” și către copiii sau tinerii cu deficiențe de auz și vorbire. „Noi păstrăm obiceiul strămoșesc de a fi credincioși și de aceea trebuie să ne gândim și la cei nevoiași. Dacă nouă ne prisosesc cele pământești, trebuie să oferim și celor care sunt în lipsuri. Încercăm să urmăm cuvântul Mântuitorului care ne îndeamnă să fim aproape de semeni. Nouă, artiștilor, ne este foarte ușor să fim alături de cei în nevoie, întrucât venim pe scenă pentru a interpreta cântecele în fața publicului drag. Dacă facem un bine urcând pe scenă, este extraordinar. Ori de câte ori voi fi invitată la acest spectacol voi veni cu drag, întrucât trebuie să-i ajutăm pe cei aflați în necaz. Publicul moldovean este unul foarte bun. Oamenii îi aplaudă pe soliștii veniți din toate zonele țării, dar mai ales pe noi, moldovenii. M-am simțit aproape mereu de moldovenii mei. Nu am uitat niciodată de unde am plecat, și de aceea revin cu drag acasă de fiecare dată. Eu am spus întotdeauna că moldovenii sunt deștepți, harnici și frumoși”, a menționat interpreta de muzică populară Mioara Velicu, care a cântat alături de alți artiști pe scena Casei de Cultură din Iași. Concertul caritabil „Cântec pentru suflet” a fost înregistrat de Televiziunea Română și va fi difuzat integral de TVR 3 și de TVR Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente