Spații pentru carantină, hrană pentru defavorizați și donații către spitale: acțiunile Episcopiei Severinului în timp de pandemie  

Episcopia Severinului și Strehaiei a anunțat activitățile filantropice desfășurate până în prezent în favoarea celor afectați de pandemie. Eparhia a pus la dispoziția autorităților spații pentru carantină, a oferit alimente persoanelor defavorizate și a contribuit financiar pentru dotarea spitalelor din zonă. 

„Acţiunile au fost concentrate într-un plan care se desfăşoară la toate nivelurile Eparhiei şi îndreptat către instituţii şi persoane fizice”, se menţionează în comunicat.

Potrivit oficialilor eparhiei, persoanele defavorizate aflate în atenţia parohiilor „au primit pachete cu mâncare în valoare de 7150 de lei, iar asociaţia Fii Lupşei în colaborare cu Parohia Lupşa au asigurat alimentele necesare pentru 11 familii, în valoare 3250 de lei”.

Episcopia a oferit şi ajutor financiar spitalelor pentru doatarea cu aparatură medicală.

„S-au donat 30.000 lei pentru achiziţia de materiale medicale pentru combaterea epidemiei de coronavirus către Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin (15.000 lei) şi Spitalul Municipal din Orşova(15.000 lei).

De asemenea, Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin a pus la dispoziţia autorităţilor 20 de camere pentru carantină.

Sursă foto: News.ro

Comentarii Facebook


Știri recente