Spania. Festival Cultural Interetnic la Valdemoro

În ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni, în localitatea madrilenă Valdemoro, a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului Cultural Interetnic. Evenimentul a fost inițiat și organizat de Parohia Ortodoxă Sfinții Mărturisitori, în cooperare cu Concejalia de Participaciόn Ciudadana.

Pe scena montată în Parque Duque de Ahumada au urcat Grupul de dans folcloric Armonia (instructor Doru Sărăcuț), ce activează sub tutela parohiei gazdă. Au mai evoluat pe scenă: formația coral-instrumentală Krakus, reprezentanți ai comunității poloneze și grupul de dansatori ucrainieni Chervona Kalyna, însoțiți de solistă Victoria Garvanko.

Fiecare grup etnic prezent a amenajat o expoziție cu obiecte tradiționale specifice, vizitată cu mult interes de publicul spaniol, informează Biroul de Presă al Parohiei Ortodoxe Valdemoro.

La manifestarea publică organizată în data de 27 mai 2017 a fost prezent Guillermo Gross del Rio, primarul Municipiului Valdemoro, alături de alți reprezentanți ai Consiliului Local.

În prelegerea rostită, primarul localității Valdemoro a transmis un mesaj de apreciere pentru acest proiect de integrare cultural-artistică.

La rândul său, părintele Dorin Sas, din partea parohiei organizatoare, a înmânat diplomele de participare pentru formațiile prezente.

În cadrul evenimentului a fost evidențiată implicarea personală a reprezentantelor fiecărei comunități: Ileana Daniela Moldovan, președintă a Asociației Socio-Culturale Armonia, Lucyna López Sáez, președintă a Asociației poloneze Ambar și Krystyna Savchak Savchak, în numele grupului etnic ucrainean.

Sutele de persoane prezente la manifestarea inter-culturală au dansat la finalul spectacolului pe acordurile muzicale ale Sârbei românești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…