Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a premiat performanţa în trei licee vocaţionale

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, ce îşi desfăşoară activitatea începând din anul 2014, este o mişcare a laicatului ortodox feminin, care s-a remarcat în municipiul Alba Iulia prin efortul de promovare a valorilor creştine în familie, şcoală şi societate. Una dintre preocupările constante ale membrelor Societăţii a fost şi este legată de susţinerea copiilor şi tinerilor noştri, în vederea formării lor pentru o societate dinamică şi competitivă, dar şi ca oameni de caracter.

În acest sens, Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a premiat în datele de 18 şi 19 iunie a.c. performanţa în trei licee vocaţionale din urbea noastră, în cadrul festivităţilor de premiere de la sfârşitul acestui an, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Societatea a oferit elevilor Iulia Ţurcaş de la Liceul de Arte „Regina Maria”, Andreea Fleşer de la Liceul Sportiv şi Adrian-Ioan Buta de la Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simeon Ştefan” din Alba Iulia – elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar 2014 – 2015 din liceele amintite – , premiul Principesa Ileana a României, constând într-o Diplomă de Excelenţă şi suma de 250 de lei de persoană.

Iniţiativa Societăţii Femeilor Ortodoxe este una lăudabilă şi cu caracter exemplar, deoarece reprezintă un gest de apreciere publică a rezultatelor unor elevi care au muncit mult, obţinând rezultate excepţionale la învăţătură, dar care şi oferă tinerilor contemporani un model de angajament şi de seriozitate în asumarea îndatoririlor actuale şi în pregătirea pentru viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente