Slujitorii Catedralei Patriarhale la Reședința Patriarhală

Preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale din București au binevestit pe 5 ianuarie Botezul Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și au sfințit cu Aghiasmă mare încăperile din Reședința Patriarhală. Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe în această zi preoții merg pe la casele credincioșilor, spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și pentru a le binecuvânta casele, ca și pe ei înșiși, prin stropire cu Aghiasmă mare.

După săvârșirea slujbei Aghesmei celei Mari, soborul preoților slujitori de la Catedrala Patriarhală a mers la Reședința Patriarhală. Acolo, au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Preafericirea Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și a arătat, în cuvântul Său, necesitatea sfințirii vieții omului în vederea mântuirii.

„Duhul Sfânt sfințește firea apelor ca să sfințească pe om, să sfințească sufletul și trupul său, dar și spațiul în care el locuiește și lucrează. Această sfințire a omului și a naturii prin biserică ca urmare a lucrării Duhului Sfânt este dimensiunea cosmică a credinței ortodoxe. Creștinul ortodox dorește să sfințească nu numai sufletul său, intelectul, simțămintele sale, ci și casa sa și spațiul în care lucrează, în care locuiește și toate activitățile sale. De aceea, în aceste zile preotul merge spre casele credincioșilor pentru a sfinți spațiul astfel încât există o legătură între credincioșii care vin la biserică și biserica reprezentată de cler care merge spre casele credincioșilor astfel încât fiecare familie să devină o biserică mai mărturisitoare, mai atașată tradiției sfinte și mai împlinitoare a voii lui Dumnezeu în viața noastră”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente