Slujire Arhierească la Volovăţ

 

Profesorii şi elevii şcolii cu clasele I-VIII din Volovăţ l-au sărbătorit pe Sf. Mucenic Ioan Valahul, considerat ocrotitorul şi apărătorul elevilor creştin ortodocşi din această parte a Bucovinei. Organizatorii înscriu evenimentul în cadrul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox.

Cu  binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, evenimentul a început cu Sfânta Liturghie săvârşită de Chiriarhul locului, înconjurat de preoţii slujitori din parohie. La slujba din noua biserică Sf. Ioan Rusul au participat întregul corp profesoral al şcolii din localitate, elevii preşcolari, cei din ciclul primar şi gimnazial precum şi părinţii. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi ai  Seminarului  Teologic din Suceava.

Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţiei Sale a subliniat câteva îndemnuri pentru o  trăire creştină în rândul elevilor, unde studiul şcolar trebuie să fie însoţit de o purtare frumoasă, conformă cu învăţătura bisericii ortodoxe. La sfârşitul activităţii, toţi participanţii au primit daruri în cărţi şi iconiţe. Persoanele care au susținut predarea religiei în școală au fost premiate cu diplome de apreciere, după cum afirmă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Partenerii acestui proiect desfăşurat în data de 12 mai a fiecărui an, sunt: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în colaborare cu biserica Sf. Ioan Rusul-Volovăţ, elevii şi profesorii şcolii din localitate precum  şi Seminarul Teologic din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente