Slujire arhierească la Tulcea

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Tulcea și-a sărbătorit astăzi, 1 octombrie 2011, hramul. Sărbătoarea parohiei a fost sporită de prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie au participat mulți credincioși din oraș precum și domnul primar al municipiului Tulcea, ing. Constantin Hogea.

După cum ne informează Alexandru Chituță, în cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat importanța sărbătorii scoțând în evidență rolul Maicii Domnului în viața Bisericii și a credincioșilor

„Să ne rugăm Maicii Domnului ca pururea să ne ocrotească cu cinstitul ei acoperământ. Să o cinstim pe Maica Domnului atât prin cuvânt cât și prin faptă ca să ne putem învrednici de ajutorul și ocrotirea ei mereu ” a spus Preasfințitul Părinte Visarion.

Construită între anii 1888-1889, Biserica se află în șantier de restaurare interioară și exterioară, fiind pregătită pentru începerea picturii.

Lângă altarul acestei Biserici se află mormântul mitropolitului grec Nikiforos de Karpatos , care și-a trăit ultimii ani din viață în orașul Tulcea, precum și al primului protopop de Tulcea, Gheorghe Rașcanu.

Comentarii Facebook


Știri recente