Slujire arhierească la Sighișoara

În Duminica a XI – a după Rusalii, Preasfințitul Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit – cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei – Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfânta Treime” din Sighișoara, județul Mureș, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii

La slujbă a luat parte o mare mulțime de credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în straie naționale.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a vorbit despre virtutea iertării ca o condiție esențială pentru dobândirea milei și a ajutorului divin în viața fiecărui credincios.

„Să iertăm din inimă celor care ne-au greșit, să iubim pe cei care ne asupresc și ne fac rău, să ne rugăm pentru iertarea noastră personală ca să putem fi cu adevărat moștenitori ai Împărăției Cerurilor” – a spus Preasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a oferit câteva cărți de cult pentru sfântul lăcaș, iar credincioșilor iconițe.

Preacucernicul preot Petrică Bleahu a mulțumit în numele soborului slujitor și al credincioșilor pentru prezența Preasfinței Sale pe aceste plaiuri ca și pentru binecuvântările primite prin slujirea Sfintei Liturghii.

Construită la începutul secolului al XX-lea pe vremea mitropolitului Nicolae Bălan biserica „Sfânta Treime” din Sighișoara – sau Catedrala – cum mai este cunoscută a fost împodobită cu o frumoasă pictură de către maestrul Anastasie Demian.

Comentarii Facebook


Știri recente