Slujire Arhierească la Penitenciarul din Bistrița, cu prilejul sărbătoririi hramului

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, pomeniți astăzi, 29 iunie 2013, de Biserica Ortodoxă, sunt ocrotitorii sistemului penitenciar din România. Cu prilejul acestei sărbători, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrița, au primit vizita Preasfințitului Vasile Someșanul. Ierarhul a oficiat în această dimineață, începând cu ora 10:00 în incinta Unității, Sfânta Liturghie Arhierească. Au participat la slujbă atât deținuții, cât și cadrele ce lucrează în această unitate de detenție. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului le-a transmis celor prezenți și un cuvânt duhovnicesc, făcând amintirea Apostolilor pomeniți astăzi de Biserica Ortodoxă.

Cu ocazia hramului, deținuții au avut parte în această săptămână de o serie de activități religioase, sportive și cultural artistice. Acestea au debutat joi dimineață, cu un program special susținut de grupul artistic al persoanelor private de libertate, după cum aflăm de la Radio Renasterea. Ieri, Penitenciarul Bistrița a organizat „Ziua Porților Deschise”, care a avut loc în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, au fost aleși ocrotitorii sistemului penitenciar în urma protocoalelor semnate în 2004 între Patriarhia Română și Ministerul Justiției.

Comentarii Facebook


Știri recente