Slujire arhierească la Parohia Fundulea Crâng, Prot. Lehliu

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent Duminică, 26 mai 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Fundulea Crâng, Protopopiatul Lehliu. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor din care au făcut parte preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte protopop Bogdan Iamandi, preoți și diaconi.

La momentul predicii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre minunea vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, despre darul mântuirii dăruit de Dumnezeu, care are nevoie de acceptul nostru, de acel „voiesc”, pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a așteptat de la slăbănogul din Vitezda. Atenționarea adresată slăbănogului „de acum să nu mai greșești, ca să nu-ți fie ție și mai rău” este un îndemn pentru fiecare dintre noi.

Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom pe preacucernicul părinte Ninel Octavian Ivan de la parohia Odaia, Protopopiatul Lehliu, potrivit sf-esc.ro.

După terminarea Sfintei Liturghii,Preasfinția Sa a sfințit casa praznicală a comunității parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…