Slujire arhierească la Moldova Nouă

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat, în Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Moldova Nouă. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

„Ne bucurăm întotdeauna când revenim în mijlocul preoților și credincioșilor din Moldova Nouă, ne bucurăm întotdeauna când revenim aici, în orașul capitală de pe Clisura Dunării și suntem întâmpinați cu aceeași dragoste și bunătate de toți credincioșii noștri, care în fiecare duminică și sărbătoare cercetează Sfânta Biserică și foarte mulți se împărtășesc cu Sfintele Taine. Într-adevăr am fost de mai multe ori în această parohie și iată, ne aflăm și în acest an, dacă vreți la odovania sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, încheind aici șirul slujirilor arhierești în această săptămână cu totul specială închinată sfinților împărați, slujind în toate bisericile cu hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena din episcopia noastră. Am început sâmbăta trecută din Filia Ohaba, Parohia Cornereva și încheiem cele opt slujiri arhierești, astăzi 26 mai, în Duminica a IV-a după Paști, aici în această modestă, dar preafrumoasă și îngrijită biserică din Moldova Nouă”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul adresat credincioșilor.

La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr impresionant de credincioși din localitate. La final, Corul Episcopiei Caransebeșului a susținut un concert de cântări pascale și cântece închinate Sfinților Împărați Constantin și Elena. Toți cei prezenți au primit din partea chiriarhului iconițe și pliante cu viața Sfinților Împărați. Biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul nou al localității de pe Clisura Dunării s-a construit în anul 1996, iar între anii 2009-2010 a fost împodobită cu pictură.

La orele după-amiezii, Preasfințitul Lucian, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, a sfințit și binecuvântat o troiță în centrul localității Berzasca. Aceasta a fost ridicată cu sprijinul d-lui Furdui Petru Nicolae, primarul comunei Berzasca, care a primit din partea ierarhului un act de cinstire. De asemenea, toți credincioșii prezenți au primit iconițe și pliante cu Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente