Slujire arhierească la Mânăstirea Sadova din județul Dolj, în Duminica Fiului risipitor

Astăzi, în Duminica a 34-a după Rusalii (a Fiului risipitor), Mânăstirea Sadova din județul Dolj a primit vizita Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

Slujba religioasă a fost oficiată în biserica mică (biserica – bolniță) a așezământului monahal deoarece biserica mare se află într-un amplu proces de restaurare a picturii interioare.

La final, IPS Părinte Mitropolit a detaliat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică duminicală (Luca 15, 11-32), subliniind faptul că fără pocăință, fără întoarcerea de pe drumul patimilor și al desfătărilor lumești, nu putem spera la mântuire. „Din pocăința fiului risipitor înțelegem că ori de câte ori ne poziționăm departe de Dumnezeu, departe de Sfânta Biserică, de Spovedanie, de Post și Rugăciune, suntem rătăciți și pierduți. Când însă ne mărturisim păcatele, odată cu mărturisirea iese și veninul diavolului din interiorul nostru, iar Tatăl Ceresc ne primește în brațele Sale și ne îmbracă în haina luminoasă a Împărăției Cerurilor”.

Menționată documentar în secolul XVI, drept ctitorie a boierilor Craiovești, Mânăstirea Sadova a fost reconstruită din cărămidă în anul 1633, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae și fortificată în anul 1693 de domnitorul Matei Basarab. Ulterior, în 1693, Sfântul Constantin Brâncoveanu a ridicat biserica-bolniță cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente