Slujire arhierească la Mănăstirea Nicula

Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, unde a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre criza duhovnicească în care se află țara noastră și lumea întreagă, criză în care își are fundamentul și criza materială. Ierarhul a atras atenția asupra ispitei de a înțelege greșit libertatea, fapt ce atrage cu sine pierderea ei și intrarea de bună-voie în închisoarea păcatului. Preasfințitul Timotei a amintit de importanța pastorației dincolo de granițele țării, mai ales în țările cu un număr mare de români, cum este Spania, unde s-au stabilit, potrivit datelor oficiale, aproximativ 950.000 de români. Alți 37.000 sunt plecați în Portugalia.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Claudiu Nicoară, pe seama Paraclisului episcopal al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, părintele diacon urmând să îl însoțească pe teren pe Părintele Episcop Timotei și să îndeplinească în paralel funcția administrativă de secretar în cadrul acestei eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…