Slujire arhierească la Mănăstirea Dragomirna

Duminica, 18 ianuarie 2015, obstea monahala a Manastirii Dragomirna, jud Suceava, l-a asteptat cu flori, paine si sare pe IPS Parinte Pimen , Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Inconjurat de preoti si diaconi, Arhiereul locului a savarsit Sfanta Liturghie in Paraclisul manastirii, a impartasit credinciosii si a tinut cuvant de folos.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul de maici al manastirii. Slujba arhiereasca s-a incheiat cu un parastas la mormantul mitropolitului Anastasie Crimca. Obstea de maicute a pregatit pachete cu hrana si a invitat apoi la o agapa crestina toti inchinatorii.

Manastirea Dragomirna este ctitoria mitropolitului carturar, Anastasie Crimca.

Complexul manastiresc fortificat a fost inaltat intre anii 1602-1609, in satul Mitocul –Dragomirnei, avand hramul Pogorarea Sf Duh.Ansamblul monahal cuprinde cinci obiective istorice; biserica manastirii, paraclisul Sf Nicolae, construit in sec XVII, egumenia si zidul de incinta, datand din acelasi secol, precum si trapeza, ridicata in 1609.

Nicolae Iorga va caracteriza Manastirea Dragomirna drept stralucit monument al vechii noastre arhitecturi si titlul vesnic de glorie pentru mitropolitul Anastasie Crimca.

Comentarii Facebook


Știri recente