Slujire arhierească la hramul Parohiei Măgura 2 din Protopopiatul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat, ieri, 8 mai 2013, Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Ioan Evanghelistul” – Măgura 2, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Slujba a fost precedată de sfințirea unei troițe închinată Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Tot ieri, au fost sfințite crucile care vor fi montate pe acoperișul bisericii parohiale.

„Biserica parohiei noastre este singurul sfânt lăcaș închinat Sfântului Evanghelist Ioan. Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și a soborului numeros de preoți și diaconi. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a amintit în cuvântul adresat că în vremea când era la studii, la Paris, a găsit o comunitate românească ocrotită de Sfântul Ioan Evanghelistul. Atunci când s-a sfințit locul pentru actuala biserică parohială, Preasfinția Sa a ținut în mod deosebit să fie închinată Sfântului Ioan Evanghelistul”, a declarat pr. Radu Grigoraș.

Amintim că la Școala Generală „Emil Brăescu” din parohia Măgura 2 funcționează din anul 2011 Centrul de Zi „Sfântul Ioan Evanghelistul”. Centrul aparține Fundației „Episcop Melchisedec” a Eparhiei Romanului și Bacăului și oferă sprijin material și asistență educațională copiilor din familii monoparentale și cu situații materiale precare.

Comentarii Facebook


Știri recente