Slujire arhierească la hramul Bisericii Sfântul Gheorghe din localitatea Leu, județul Dolj

Credincioșii parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea doljeană Leu, au trăit astăzi o dublă bucurie duhovnicească: sărbătoarea hramului sfântului locaș și prezența în mijlocul lor a Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în sobor de preoți si diaconi.

La finalul slujbei religioase, IPS Irineu a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Leu, din partea Consiliului local al Primăriei Leu. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, IPS Părinte a subliniat necesitatea urmării modelului de credință si jertfelnicie reprezentat de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pentru toți creștinii, după cum ne-a declarat Gheorghe Cioiu.

„Să-l urmăm pe Sfântul Gheorghe și să mergem acolo unde el ne cheamă, la biserică. Si, așa cum el a stat alături de Mântuitorul Iisus Hristos și nu l-a părăsit chiar cu prețul vieții sale pământești, și noi să fim lângă Mântuitorul nostru, pentru a ni se împlini toate cererile și dorințele noastre cele spre mântuire. Să-l rugăm pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, să ne aducă pace, sănătate și împlinirea rugăciunilor noastre, pentru că el poartă aceste rugăciuni înaintea tronului Tatălui ceresc și răsplătește fiecăruia după osteneala sa”, a spus Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

Localitatea Leu este situată la circa 20 de kilometri de municipiul Craiova și are patru biserici creștin ortodoxe la o populație de circa 5 000 de locuitori. Biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost ridicată în anul 1810, pe locul unei biserici din lemn. Așa după cum ne-a precizat părintele paroh Marian Mitrache, sfântul locaș necesită lucrări de refacere a picturii interioare, care vor debuta în acest an, cu sprijinul credincioșilor și a autorităților publice locale.

Comentarii Facebook


Știri recente