Slujire arhierească la Giurgiu

În Duminica a III-a după Paști (a Mironosițelor), la 19 mai 2013, sute de credincioși au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu.

Cu acest prilej, Episcopul Giurgiului a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat faptul că pericopele evanghelice care se citesc în Duminicile dintre Paști și Rusalii ne amintesc, în primul rând de martorii Învierii Domnului din rândul cărora au făcut parte și femeile mironosițe.

Pericopa evanghelică din Duminica a III-a după Paști, a arătat Preasfinția Sa, ne pune în față purtarea plină de devotament a femeilor sfinte care L-au slujit pe Domnul atât înainte, cât și după moartea și învierea Sa. Femeile mironosițe reprezntă icoana tuturor femeilor credincioase din Biserică, al femeilor virtuoase din trecutul Bisericii și al neamului nostru care prin credința, curajul și jertfelnicia lor au devenit mucenițe, mărturisind pe Hristos Cel răstignit și înviat, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

Comentarii Facebook


Știri recente