Slujire arhierească la Giurgiu

La 6 octombrie 2013 creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XX-a după Rusalii. În Catedrala Episcopală din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea învierii fiului văduvei din Nain. Evanghelia de astăzi, a subliniat Preasfinția Sa, ni-l arată pe Mântuitorul Hristos ca fiind Dătător de viață și izvor de bucurie. Moartea, care reprezintă destrămarea ființei, este depășită de viața nouă în Hristos. Minunea învierii fiului văduvei din Nain, a mai arătat Chiriarhul, a fost săvârșită atât din milă față de o mamă îndurerată, dar și pentru credința noastră în obșteasca în­viere din morți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…