Slujire arhierească la Cugir

În a VI-a duminică după Paști numită a „Orbului din naștere”, la 9 iunie 2013, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Ierarh Chiril al Alexandriei și a Sfintelor Mucenițe Tecla și Enata. În această duminică din perioada Penticostarului Înaltpreasfințitul Irineu al Alba Iuliei va fi prezent, în mijlocul credincioșilor din municipiul Cugir, protopopiatul Sebeș. Înaltpreasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie și va rosti cuvântul de învățătură la biserica parohiei cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La această biserică slujește părintele Mircea Giurgea.

Mai multe informații a oferit pentru Radio Reintregirea părintele paroh:

„Părintele Gheorghe Donu împreună cu un grup de credincioși a analizat această stare de necesitate a unui locaș de cult și în anul 1991 a pus piatra de temelie. Începutul propriu-zis al lucrării s-a făcut în 30 august 1993, prin binecuvântarea Maicii Domnului, de către vrednicii credincioși ai acestei parohii și a preotului Mircea Giurgea. Fundația bisericii este din beton armat cu stâlpi masivi ce merg până la turla mare. Zidul este din cărămidă iar șarpanta din lemn de brad învelită cu tablă de aluminiu. În decembrie 1997 s-a slujit prima Sfântă Liturghie când ierarhul nostru a făcut sfeștania de intrare în ea. În august 2003 s-a început pictura bisericii de către pictorul Lefter Vasile care a pictat Sfântul Altar. După doi ani s-a reluat pictura prin pictorii Toma Ciprian și Dana din Cluj care au pictat balcoanele superioare. Lucrarea a fost definitivată de pictorul Baciu Valentin din Cluj. În total sunt 1920 metri pătrați de pictură în tehnica fresco. Iconostasul și stranele sunt din lemn de stejar sculptat iar pardoseala din marmură. Șantierul s-a încheiat pe 24 decembrie 2009 iar sfințirea s-a făcut în 10 septembrie 2010. Noi, credincioșii din parohia noastră, precum și toți credincioșii orașului Cugir, așteptăm cu nerăbdare vizita pastorală a Înaltpreasfințitului părinte Irineu pentru Liturghia arhierească atât de înălțătoare. Cu emoții pline de har și de bucurie ieșim duminică 9 iunie 2013 in întâmpinarea Inaltului nostru arhiereu, atent slujitor, bun orator și fierbinte rugător pentru noi față de Hristos Domnul.

La ora 9:30 va avea loc primirea arhiereului, iar de la ora 10 dumnezeiasca Liturghie”, a spus părintele Mircea Giurgea.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente