Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Craiova

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi, 26 mai 2013, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Inalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

La final, după cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu – Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei, Înaltpreasfinția Sa a pus la inima credincioșilor cuvânt de învățătură despre pericopa evanghelică a acestei duminici (Ioan 5, 1-15), evidențiind faptul că Biserica lui Hristos poate fi asemănată, în ceea ce privește puterea tămăduitoare a trupurilor și sufletelor noastre, cu lacul cu apă miraculoasă de la Vitezda.

„Biserica devine, prin prezența Mântuitorului Iisus Hristos, locul scăldătorii noastre, unde, la fel ca cei suferinzi de pe marginea lacului de la Vitezda, ne avântăm cu toată dragostea și credința ca să ne vindecăm de neputințe. Știm că numai în Biserică, unde îL avem pe Mântuitorul Hristos, găsim vindecare trupurilor și sufletelor noastre. Pentru că puterea harului sfânt, prin orice rugăciune, oricât de firavă ar fi ea, prin orice Doamne miluiește!, zis, cântat sau recitat, aduce ceva pozitiv în viața noastră. La început e un fir de nisip, apoi o cărămidă, iar la sfârșit, un stâlp puternic care stă la baza construcției vieții noastre în credința cea adevărată”, a precizat IPS Irineu

Menționată documentar în 1645 drept ctitorie a boierilor Craiovești, Biserica Sfântul Dumitru din Craiova a fost rezidită din temelii de domnitorul Matei Basarab în anul 1651. Începând cu anul 1889, cu sprijinul regelui Carol și a reginei Elisabeta, biserica este din nou reconstruită, fiind sfințită la 26 octombrie 1933, în timpul arhipăstoririi episcopului Vartolomeu al Râmnicului și Argeșului. Din anul 1939, Biserica Sfântul Dumitru devine Catedrală mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente